F(x)=3x-2
Olduğuna göre f(-1)+f(0)+f(3)
![Fx3x2 Olduğuna Göre F1f0f3 class=](https://tr-static.eodev.com/files/d7a/381705e5118d0a236794856a3112c0d9.png)
Cevap:
x gurdugun yere -1 YAZ 3x-1 -2 = -5
3x-2 x 0 ver 0-2= -2
3x-2 x 3 ver 9-2=7
Adım adım açıklama:
10 sınıf konusu bende ona gidiyorum
cevap B
Adım adım açıklama:
sırasıyla -1 i x in yerine koyarız. Burdan f(-1) -5 gelir. sonra 0 ı x in yerine koyarız. Burdan f(0) -2 gelir. Sonra 3 ü x in yerine koyarız. Burdan f(3) 7 gelir. (-5)+(-2)+7=0 olur