Lütfen bakar mısınız cidden kafayi yiyeceğim.
![Lütfen Bakar Mısınız Cidden Kafayi Yiyeceğim class=](https://tr-static.eodev.com/files/de5/55ae9df15d3495a58f7242c157a92fef.jpg)
Adım adım açıklama:
Çözüm aşamaları ektedir. İyi çalışmalar :).
Cevap:
[tex]x=8[/tex]
Adım adım açıklama:
[tex]4^{3x+3}=(2^2)^{3x+3}=2^{6x+6}[/tex]
[tex]8^{2x-1}=(2^3)^{2x-1}=2^{6x-3}[/tex]
[tex]\frac{4^{3x+3}}{8^{2x-1}} =\frac{2^{6x+6}}{2^{6x-3}} =2^{(6x+6)-(6x-3)}=2^9[/tex]
[tex]2^x=2^9-2^8=2^8(2^1-1)=2^8[/tex] ise [tex]x=8[/tex]