👤

şu iki soruyu detaylı bir şekilde açıklayabilir misiniz lütfen
boş cevaplar bildirilir​


Şu Iki Soruyu Detaylı Bir Şekilde Açıklayabilir Misiniz Lütfenboş Cevaplar Bildirilir class=

Cevap :

Cevap:

9C

12A

Adım adım açıklama:

9-) g(3)= 0

(fog)(3)= f(g(3))=f(0)=1 olur.

f^-1(-2)= -3 olur. ( f dogrusal fonk olduğundan benzerlikten y= -2 icin x= -3 olur)

g(0)= 5 olur. O halde,

(fog)(3)+f^-1(-2)+g(0)= 1+(-3)+5= 3 olur.

12-)

g^-1(1)= 0

(fog^-1)(1)= f(g^-1(1)= f(0)= 3 olur.

f(4)= 0

(gof)(4)=g(f(4))= g(0)=1 olur. O halde,

(fog^-1)(1)+ (gof)(4)= 3+1= 4 olur.

Görseli göster Kursatsari1976