Cevap :
Cevap:
Yaş ortalaması 12 olan 3 kişi ise yaş ortalamasının formülü kişilerin yaşlarını topluyorsun ve kişi saysına bölüyorsun
Yani 3 kişinin yaşlarına a b ve c diyelim
a+b+c/3=12 12×3 ten a+b+c=36 olur
Aynı şeyi 2 kişi içinde yaparsan d+e/2=10 d+e=20
Bunlar bir araya geldiğinde beş kişi olurlar yani a+b+c=36 d+e=20 den 36+20=56 olur 5 kişinin yaşları toplamı ve ortalamaları 56/5 tir
Yaş ortalaması 12 olan 3 kişi ise yaş ortalamasının formülü kişilerin yaşlarını topluyorsun ve kişi saysına bölüyorsun
Yani 3 kişinin yaşlarına a b ve c diyelim
a+b+c/3=12 12×3 ten a+b+c=36 olur
Aynı şeyi 2 kişi içinde yaparsan d+e/2=10 d+e=20
Bunlar bir araya geldiğinde beş kişi olurlar yani a+b+c=36 d+e=20 den 36+20=56 olur 5 kişinin yaşları toplamı ve ortalamaları 56/5 tir