Cevap :
Selamlar;
xVanessax sunarr;
- açıklanacak pek bir şey yok ama ilk önce cevabını bulalım;
bilinmeyen bulunan( harfeler) toplanır
16x + ( - 5x ) = 11x
- Daha sonra normal sayılar toplanır
11 + (-3) = 8
- Cevap 11x +8 çıkar
Açıklayalım;
Aslında burada iki konuyu bir arada koymuşlar tam sayılar ve cebirsel ifadeler konusunun birleşimi
Tam sayı;
negatif sayılar ve pozitif sayılar olmak üzere 2 ayrılır
Negatif sayılar;
-1,-2,-3,-4,-5,-6,-7,-8,-9,-10... diye sonsuza kadar gider
Pozitif sayılar;
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10... diye sonsuza kadar gider
- Bu Konuda toplama işlemi yada çıkarma işlemine dikkat edilmelidir
negatif sayı + pozitif sayı = işaretin önündeki sayı hangi işaretin önündeyse o daha büyük olduğu için onun işareti konur mesela ;
(-77) + 40 = -37 olur çünkü 77 , 40 sayısından büyüktür
- Yada başka bir örnek olarak 84 + (-30) = 54 olur burada pozitif sayı daha büyüktür
Cebirsel ifadeler;
Burada da - işaretine dikkat edilmelidir mesela;
(4x + 5) - ( 2x -1 ) = 2x -4 cevap değildir
- işareti parantez içine dağıtılır
( 4x + 5 ) - ( - 2x + 1 ) = 2x + 6 çıkar doğru cevap budur
- Negatif * Pozitif = Negatif
- Negatif * Negatif = Pozitif
- Pozitif * Pozitif = Pozitif
Olarak da ek bir bilgi verelim
#lMeliis :) #Biricik Damlam❤️❤️ #Olmassa olmazım İlaydam ❤️❤️
✧ Selaam
⇢ 16x + (-5x) = 11x
⇢ 11(x) + (-3) = 8
: 11x+8 yapmaktadır
-Alanzinhø
#xVanessax :)
" Whit me now ↺ "