P(3x2 + 2x + 1) = 6x2 + 4x + 9 olduğuna göre, P(x - 2) aşağıdakiler- den hangisine eşittir? A) X-2 B) x + 2 C) x + 9 D) 2x + 3 E) 2x + 4
![P3x2 2x 1 6x2 4x 9 Olduğuna Göre Px 2 Aşağıdakiler Den Hangisine Eşittir A X2 B X 2 C X 9 D 2x 3 E 2x 4 class=](https://tr-static.eodev.com/files/d96/c979241deea4d65d3edcb9a1875b0621.jpg)
Selamm
P(3x²+2x+1)=6x²+4x+9
polinomu düzenleyelim.
P(3x²+2x+1)=2(3x²+2x+1)+7
3x²+2x+1 ifadesine a diyelim.
P(a)=2a+7
demek ki P(x) polinomu içine aldığı sayıyı 2 ile çarpıp 7 ekliyormuş.
bize ise P(x-2) ifadesi soruluyor
öyleyse ifadenin 2 katını alıp 7 ekleyelim.
P(x-2)=2(x-2)+7
P(x-2)=2x-4+7
P(x)=2x+3
cevap D.
en iyi seçersen sevinirim :)
başarılar⭐
Cevap:
d
Adım adım açıklama:
değişken değiştirmeli soru izle bak ilk pnin içindeki denkleme a de yani 3xkare+2x+1=a ise
6xkare+4x+9= 2a+7 olur
p(a)= 2a+7 ymiş a= x-2 dersek
p(x-2)=2x+3 olur