👤

Adım adım çözüm olursa sevinirim şimdiden teşekkürler ​

Adım Adım Çözüm Olursa Sevinirim Şimdiden Teşekkürler class=

Cevap :

Cevap:

x^2+3x+2 polinomu çarpanlarına ayırırsak => (x+1).(x+2) olur.

bu durumda eşitsizlik => (x+1).(x+1).(x+2)=0 halini alır.

Bu durumda çözüm kümemiz x=(-1) , x=(-2) elemanlarını barındırır çünkü denklemi sağlayan kökler bunlar

Çözüm kümesi = {-1, -2}

[tex]\color{black}\colorbox{pink}{мєянαвαℓαя} [/tex]

Cevap ekte sunulmuştur anlamadığınız yeri sorabilirsiniz :)

[tex]\color{black}\colorbox{pink}{ẞαşαяıℓαя Diℓᴇяim} [/tex]

Görseli göster Аноним