👤

f:R-R, f(x) =2x-3 olmak üzere f(m-1)-f(2)=m.f(1)eşitliğin sağlayan m kaçtır?

BOŞ YAZANLARI BİLDİRİCEM

NOT: EN İYİ SEÇECEM​


Cevap :

Öncelikle f(x) fonksiyonunda x yerine (m-1) yazarak f(m-1)'i bulalım.

f(m-1) = 2.(m-1) - 3

  • 2m-5

Şimdi x yerine 2 yazalım.

f(2) = 2.2 - 3 = 1

Bulmamız gereken bir tek f(1) kaldı.

x = 1 için f(1) = 2.1 - 3 = -1

Denklemimiz: f(m-1) - f(2) = m.f(1)

Bulduğumuz değerleri yerine yazalım.

  • 2m-5 - 1 = m.(-1)

Denklemi çözelim.

2m-6 = -m

3m = 6

m = 2

İyi çalışmalar, kolaylıklar dilerim.