Çözümlü rica ediyorum lütfen anlatarak yapalım nerde hata yaşadığımı bulamadın bir türlü
![Çözümlü Rica Ediyorum Lütfen Anlatarak Yapalım Nerde Hata Yaşadığımı Bulamadın Bir Türlü class=](https://tr-static.eodev.com/files/dfc/a39fe81f50798c76486cce72ee50f37f.jpg)
Cevap:
İlk soru
x + 3a = 6
m - y = 4
------------------- taraf tarafa çıkarırsak
x + 3a - (m-y) = 6 - 4
x + 3a -m + y = 2
x + y +3a - m = 2 x+y = 2 yerine koyarsak
2 + 3a - m = 2
3a - m = 0
istenen ifade
= 3ax - my + 3ay - mx
= 3a(x+y) -m(x+y) x+y = 2 yerine koyalım
= 2.3a - 2m
= 2(3a-m) 3a -m = 0
=2 . 0
= 0
İkinci soru
Önce payda eşitleyelim
[tex]\frac{M^{2}+N^{2} }{M-N} -\frac{M^{2} -N^{2} }{M+N}=2\\ \\\frac{(M^{2}+N^{2}).(M+N) }{(M-N)(M+N)} -\frac{(M^{2}-N^{2} )(M-N) }{(M-N)(M+N)} =2\\\\M^{3}+M^{2}N+MN^{2}+N^{3} - (M^{3}-M^{2}N-MN^{2}+N^{3})=2.(M^{2}-N^{2})\\ \\ 2M^{2}N+2MN^{2} = 2.(M^{2}-N^{2})\\ \\ 2MN(M+N) = 2(M+N)(M-N)\\\\ MN = M-N\\\\MN+N=M\\\\N(M+1)=M\\\\N=M/(M+1)[/tex]