Cevap :
Adım adım açıklama:
soru anlasılmıyor ama heralde x' i sormuşun bende ona göre yaptım
şimdi x'i bulurken parantezleri kaldırıyoruz
yani şöyle oluyor ;
2x + 2x +1 + 2x + 2 olur. ve ilk baş bilinmeyenleri topluyalım
2x+2x+2x= 6x
şimdide tam sayıları
2+1=3
sayımız 6x+3= 0 +3'ü karşıya yani 0'ın yanına koyuyoruz +3 -3 oluyor yani
6x=-3+0 oluyor -3+0= -3 olur saten
6x=-3
x= -3/6
NOT: eğer x'i bulurken kesirli çıkabilir. illaki tam sayı çıkacak diye bir şey yoktur!
ben -3 ü 6 ya bölmek ve uğraşmak yerine böylede yazabilirsin :)