Cevap :
Cevap:
2a-6=22
2a=28
a=14
Adım adım açıklama:
KOLAY GELSİN
EN İYİ SEÇERSEN SEVİNİRİM
Selam :)
⤷ 2 (a-3) = 22
Önce parantez dışındaki sayıyı parantezin içine dağıtalım:
- 2 × a = 2a
- 2 × (-3) = -6
Tekrar Yazalım:
2a - 6 = 22 ise:
- -6 karşıya +6 olarak geçer:
2a = 28 ise:
Her tarafı ikiye bölelim:
- a = 14 olur.
Sağlamasını Yaparsak:
A yerine 14 yazalım:
2 ( 14 - 3) = 22
- 2 × 14 = 28
- 2 × (-3) = - 6
- 28 - 6 = 22
- 22 = 22 → Bulduğumuz sonuç doğruymuş
İyi dersler
[tex]\color{white}\texttt{Umut٭ \:}[/tex]