Cevap :
Cevap:
Anlamadığın yer olursa sor
Adım adım açıklama:
Parantez içinde x i yanlız bırakalım
3x-2=x. 3x=x+2. x=x+2/3. demek ki x gördüğümüz yere x+2/3 yazarsak x i yanlız bırakmış oluyoruz
P(3.(x+2/3)-2)=6.(x+2/3)+5
P(x+2-2)=2(x+2)+5
P(x)=2x+4+5
P(x)=2x+9
Anlamadığın yer olursa sor
Adım adım açıklama:
Parantez içinde x i yanlız bırakalım
3x-2=x. 3x=x+2. x=x+2/3. demek ki x gördüğümüz yere x+2/3 yazarsak x i yanlız bırakmış oluyoruz
P(3.(x+2/3)-2)=6.(x+2/3)+5
P(x+2-2)=2(x+2)+5
P(x)=2x+4+5
P(x)=2x+9