Cevap :
Cevap:
Selam!
Adım adım açıklama:
➠ Cevap ektedir.
☘Anlamadığın bir yer olursa sorabilirsin.
ⓘⓨⓘ ⓓⓔⓡⓢⓛⓔⓡ :)
⚘ce
Cevap:13
Adım adım açıklama:
g(x) = x + 3 - f-1(x)
g(2) = 2 +3 - f-1(2)
f-1(2)=0 g(2) = 2+3 - 0 =5
olur soruda f fonksiyonunun
grafiği verilmiş.Ama tersini bulmamız lazım.2 yi yerine yazdığımızda f(2) yi değil de fonksiyonda değeri 2 olan sayıyı soruyor ters fonksiyon olduğu için o da 0dır
g(3) = 3 + 3 - f-1(3)
f-1(3) de aynı mantıkla -2
g(3) = 3 +3 - ( -2 )
= 3 + 3 + 2 = 8
g(2) + g(3 ) = 5 + 8 = 13
Adım adım açıklama:
g(x) = x + 3 - f-1(x)
g(2) = 2 +3 - f-1(2)
f-1(2)=0 g(2) = 2+3 - 0 =5
olur soruda f fonksiyonunun
grafiği verilmiş.Ama tersini bulmamız lazım.2 yi yerine yazdığımızda f(2) yi değil de fonksiyonda değeri 2 olan sayıyı soruyor ters fonksiyon olduğu için o da 0dır
g(3) = 3 + 3 - f-1(3)
f-1(3) de aynı mantıkla -2
g(3) = 3 +3 - ( -2 )
= 3 + 3 + 2 = 8
g(2) + g(3 ) = 5 + 8 = 13