cevap 2
lütfen çözümlü olsun cevap doğru yaparsanız sevinirim
![Cevap 2lütfen Çözümlü Olsun Cevap Doğru Yaparsanız Sevinirim class=](https://tr-static.eodev.com/files/d60/41d6594d072400d17a021f6625c5a3cf.jpg)
Cevap: 2
Adım adım açıklama:
1- Soruda verilen [tex]f(x)[/tex] fonksiyonunu incelediğimizde aslında bunun bir küp açılımı olduğunu fark ettim.
"[tex](x + y)^{3} = x^{3} + 3x^{2} y + 3xy^{2} + y^{3}[/tex]"
O halde, [tex]f(x)= (x-2)^{3} + 3(x-2)^{2} + 3(x-2) + 1[/tex] ⇒ [tex]f(x) = (x-2+1)^{3}[/tex]
2- Soru bizden [tex]f(\sqrt[3]{2} +1)[/tex]' in değerini istiyor. Fonksiyonda yerine yazarsak:
⇒[tex]f(\sqrt[3]{2}+1)=(\sqrt[3]{2}+1-2+1)^{3} =(\sqrt[3]{2})^{3} =2[/tex]
2 sonucunu buluruz.
İYİ ÖDEVLER.
POSEIDON.