Х =2x-3 olarak tanımlanıyor. 3 - Buna göre, 2a+b - 2b+1 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisine eşittir? 3 1 1 B) 4b-1 A) 4a+2b-3 3 1 C) 4a+2b-2 D) 4a-2b-2
![Х 2x3 Olarak Tanımlanıyor 3 Buna Göre 2ab 2b1 Işleminin Sonucu Aşağıdakilerden Hangisine Eşittir 3 1 1 B 4b1 A 4a2b3 3 1 C 4a2b2 D 4a2b2 class=](https://tr-static.eodev.com/files/dce/aabcfcf62d502e1a367524646b0b02db.jpg)
Cevap:
D
Adım adım açıklama:
cevap D kutu içindeki sayının iki katını alacaksin ve üç çıkaracaksın bunu iki taraf için de yapıyorsun ama aradaki eksiye dikkat etmelisin
Cevap:
D Şıkkı
Adım adım açıklama:
x tanimina gore,
2a+b= 2(2a+b)-3= 4a+2b-3 olur
2b+1= 2(2b+1)-3= 4b+2-3= 4b-1 olur. o halde
4a+2b-3-(4b-1)= 4a+2b-3-4b+1= 4a-2b-2 olur.