fonksiyon sorusu hemen lazım çözümü anlaşılır yazarsanız sevinirim.
![Fonksiyon Sorusu Hemen Lazım Çözümü Anlaşılır Yazarsanız Sevinirim class=](https://tr-static.eodev.com/files/d1f/7ee103e37a500fc673a7bed1afbb1b8c.jpg)
[tex] {(fo {g}^{ - 1} )}^{ - 1} = go {f}^{ - 1} [/tex]
[tex]go {f}^{ - 1} (3) = g( {f}^{ - 1} (3))[/tex]
f(4) = 3 ise [tex] {f}^{ - 1} (3) = 4[/tex]olur.
g(4) = ? cevabını bulmalıyız.
[tex] {g}^{ - 1} (5) = 4[/tex]bilgisini kullanalım. Buradan g(4) = 5 olduğunu görürüz.
Cevap: D