Cevap :
ilk işlemi dağıtmamız gerekiyor
6x-3=2x+10
Sonrasında ise bilinmeyenli sayıları bir tarafa normal sayıları bir tarafa koymamız gerekiyor.
6x-2x=10+3
-Sayılar yer değiştirirken önündeki işlemin (+,-) tam tersi olur!!-
4x=13
Her iki tarafı da 4x’e bölersek 13/4 çıkar.
6x-3=2x+10
Sonrasında ise bilinmeyenli sayıları bir tarafa normal sayıları bir tarafa koymamız gerekiyor.
6x-2x=10+3
-Sayılar yer değiştirirken önündeki işlemin (+,-) tam tersi olur!!-
4x=13
Her iki tarafı da 4x’e bölersek 13/4 çıkar.