1.) parantezin dışındaki sayıyı içindeki sayılarla teker teker çarpıyoruz.
(7 . X + 7 . -2) gibi
7x - 3 (çünkü -14 + 11’i topladım)
=
4x - 3 (-12 +9 yaptım)
7x -3 = 4x -3
şimdi X ve rakamları eşitliğin iki ucuna ayırıyoruz. Bir sayı eşitliğin karşısına geçtiğinde yanındaki işaret ( -, +) zıttına dönüşür. (eksiyse artı, artıysa eksi)
3x = 0 Yani X 0’dır.
Yukarıdakine benzer, dıştaki sayıyı teker teker içtekiyle çarpıyoruz.
5x + 7 (-15 +8 yaptım) = 4x - 2
şimdi X ve sayıları iki uca ayırıyoruz
x = -9 ‘dur