anlatarak cevaplarmisiniz
![Anlatarak Cevaplarmisiniz class=](https://tr-static.eodev.com/files/d01/357073653e4241408142f7f865269d6f.jpg)
Cevap:
a³-b³ = 45
Adım adım açıklama:
a-b = 3 ise her iki tarafın da küpünü alırsak
(a-b)³ = 3³ şimdi küp açılımını uygulayalım
a³ - 3a²b + 3ab² - b³ = 27 biraz düzenleyelim
a³-b³ - 3a.a.b + 3.a.b.b = 27 a.b = 2 yerine koyalım
a³-b³ - 3a.2 + 3b.2 = 27
a³-b³ - 6a + 6b = 27 -6 ortak parantezine alalım
a³-b³ - 6(a-b) = 27 a-b = 3 yerine koyalım
a³-b³ - 6.3 = 27
a³-b³ -18 = 27
a³-b³ = 27 + 18
a³-b³ = 45