Cevap :
f fonksiyonun tersini al demek içindeki ile dışındakini yer değiştir demek yani içindeki dışarıya, dışardaki içeriye demek. İyi çalışmalar☺️
![Görseli göster Muztawa](https://tr-static.eodev.com/files/d5c/59a599ff027b3c167c88dd83df84f589.png)
f(6x + 3) = 2x -7
6x + 3 = f^-1(2x-7)
2x-7 = 11
2x =18
x = 9 bulunur.
6x + 3 = f^-1(2x - 7) denkleminde x =9 yazarsak
6.9 + 3 = f^-1(2.9 - 7)
57 = f^-1(11)
olarak bulunur.
İyi çalışmalar…
6x + 3 = f^-1(2x-7)
2x-7 = 11
2x =18
x = 9 bulunur.
6x + 3 = f^-1(2x - 7) denkleminde x =9 yazarsak
6.9 + 3 = f^-1(2.9 - 7)
57 = f^-1(11)
olarak bulunur.
İyi çalışmalar…