Cevap :
(f+g)(5) şudur => f(5)+g(5) f nin 5 olması için x+1=5 eşitlenir buda x=4 olur f(5)=3.5+1 => f(5)=16 olur g(5) içinde x-1=5 x=6 olur g(5)=4.6+1 => g(5)=25 olur (f+g)(5)=16+25 (f+g)(5)=41 olur (f.g)(1) ise x+1=1 olur x=0 olur buda f(1)=3.0+1=1 olur g(1) için x-1=1 ise x=2 dir buda g(1)=4.2+1=9 olur (f.g)(1)= 1.9=9 olur buda (f+g)(5)+(f.g)(1) => 41+9 =50 olur CEVAP=> (f+g)(5)+(f.g)(1)=50 dir
Anlarmısın bilmiyorum ama fotoğraf olarak atamıyorum göndermiyor uygulama yine de belki anlarsın diye attım bu arada böyle bir soruya 5 puan az bir dahakine biraz yüksek koymalısın bence kimse enayi değil herhalde ben yaptım yardımcı olmak için
Anlarmısın bilmiyorum ama fotoğraf olarak atamıyorum göndermiyor uygulama yine de belki anlarsın diye attım bu arada böyle bir soruya 5 puan az bir dahakine biraz yüksek koymalısın bence kimse enayi değil herhalde ben yaptım yardımcı olmak için